Wandelen

Hoeveel kilometer kies jij?

23, 35 of 41 kilometer

Sport for Others gaat weer over de grens! Dit jaar kun je als wandelaar je hart ophalen in de Belgische Ardennen rond Stavelot. Dat betekent wandelen door oude bossen en glooiende weilanden, langs beekjes en rustige dorpjes. En halverwege de route kom je langs de iconische watervallen van Coo.

Vergis je niet in de hoogtemeters, want de Belgische Ardennen zijn toch andere koek dan de Zuid-Limburgse heuvels: je moet bij alle routes flink aan de bak. Gelukkig volgt er na een beklimming ook weer een afdaling. En vergeet het uitzicht niet. Zo houden we het leuk.

De gemarkeerde routes zijn onderdeel van het Extratrail-routenetwerk van Decathlon.

Wandelroute van 23 km

Starttijd: 08.00 uur vanuit het Sport for Others-clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 770 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 3, inclusief lunch
Bijzonderheden: De route begint officieel bij de Abdij in Stavelot. Na de start bij het SFO-clubhuis staan er bussen klaar die je af zullen zetten bij de Abdij van Stavelot (reistijd ca. 5 minuten). Vanaf de Abdij kun je de bordjes van de Extratrail 23 km volgen.

De route eindigt ook weer bij de Abdij. In de middag rijden er regelmatig shuttlebussen tussen de Abdij van Stavelot en de finish bij het SFO-clubhuis. Je wordt ca. 250 meter voor de finish afgezet, zodat je lopend over de finish komt.

De route is volledig gemarkeerd.

Wandelroute van 35 km

Starttijd: 07.30 uur vanuit het Sport for Others clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 1040 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4, inclusief lunch
Bijzonderheden: Hou je van een extra uitdaging? Dan is deze route wat voor jou. Waar de 23 km route start met een busshuttle, kies jij ervoor om zelf vanuit het Sport for Others-clubhuis naar de start van de wandeling bij de Abdij van Stavelot te lopen. Na de start loop je al snel tussen glooiende weilanden richting Stavelot. Je volgt dit eerste gedeelte van de route de markering van de 40 km route, tot je bij de Abdij van Stavelot komt. Vanaf daar loop je dezelfde route als de wandelaars van de 23 km route.

’s Middags loop je een andere route van de Abdij van Stavelot naar het clubhuis van Sport for Others. De route is, op 3 kilometer na, volledig gemarkeerd.

Wandelroute van 41 km

Starttijd: 06.30 uur vanuit het Sport for Others-clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 1230 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4, inclusief lunch
Bijzonderheden: De ultieme uitdaging: 41 kilometer en 1230 hoogtemeters. Ga jij deze uitdaging aan? Na de start bij het SFO-clubhuis loop je al snel midden in de natuur. Na 1 kilometer vind je de eerste markeringen van de Extratrail 40 km. Afgezien van de eerste en laatste kilometer is de route verder volledig gemarkeerd.

Inschrijven

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.