Trailrun

Welke trailrun kies jij?

23, 35 of 41 kilometer

Sport for Others gaat weer over de grens! Dit jaar kun je als hardloper je hart ophalen in de Belgische Ardennen rond Stavelot. Dat betekent hardlopen door oude bossen en glooiende weilanden, langs beekjes en rustige dorpjes. De trailrun komt langs de watervallen van Coo. Vergis je niet in de hoogtemeters, want de Belgische Ardennen zijn toch andere koek dan de Zuid-Limburgse heuvels: je moet bij alle routes flink aan de bak. Gelukkig volgt er na een beklimming ook weer een afdaling. En vergeet het uitzicht niet. Zo houden we het leuk.

De gemarkeerde routes zijn onderdeel van het Extratrail-routenetwerk van Decathlon.

Trailrun van 23 kilometer

Starttijd: 10.00 uur vanuit het Sport for Others-clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 770 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 3
Bijzonderheden: De route begint officieel bij de Abdij in Stavelot. Na de start bij het SFO-clubhuis staan er busjes op je te wachten die je af zullen zetten bij de Abdij van Stavelot (reistijd ca. 5 minuten). Vanaf de Abdij kun je de bordjes van de Extratrail 23 km volgen.

De route eindigt ook weer bij de Abdij. In de middag rijden er regelmatig shuttlebussen tussen de Abdij van Stavelot en de finish bij het SFO-clubhuis. Je wordt ca. 250 meter voor de finish afgezet, zodat je hardlopend over de finish komt.

De route is volledig gemarkeerd.

Trailrun van 35 kilometer

Starttijd: 09.30 uur vanuit het Sport for Others clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 1040 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4
Bijzonderheden: Hou je van een extra uitdaging? Dan is deze route wat voor jou. Waar de 23 km route start met een busshuttle, kies jij ervoor om zelf vanuit het Sport for Others-clubhuis naar de start van de wandeling bij de Abdij van Stavelot te lopen. Na de start loop je al snel tussen glooiende weilanden richting Stavelot. Je volgt dit eerste gedeelte van de route de markering van de 40 km route, tot je bij de Abdij van Stavelot komt. Vanaf daar loop je dezelfde route als de wandelaars van de 23 km route.

’s Middags loop je een andere route van de Abdij van Stavelot naar het clubhuis van Sport for Others. De route is, op 3 kilometer na, volledig gemarkeerd.

Trailrun van 41 kilometer

Starttijd: 09.30 uur vanuit het Sport for Others-clubhuis in Masta, Stavelot
Hoogtemeters: 1230 hoogtemeters
Verzorgingsposten: 4
Bijzonderheden: De ultieme uitdaging: 41 kilometer en 1230 hoogtemeters. Ga jij deze uitdaging aan? Na de start bij het SFO-clubhuis loop je al snel midden in de natuur. Na 1 kilometer vind je de eerste markeringen van de Extratrail 40 km. Afgezien van de eerste en laatste kilometer is de route verder volledig gemarkeerd.

Inschrijven

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.