Tips voor sponsorwerving

Heb je moeite met het verzamelen van het sponsorbedrag? Niet nodig! Hieronder staan wat tips van ons en van oud-deelnemers:

Betrek een (basis)school bij jou in de buurt

Gaan je kinderen naar de lokale basisschool of heb je er goede contacten? Vraag of je een presentatie mag houden en organiseer een leuke actie met de klas! Denk aan een sponsorloop of laat kinderen statiegeldbonnetjes bij elkaar verzamelen. Tip: op de pagina met PR-materialen vind je ook leuke klus- en muntkaarten waar kinderen geld mee kunnen verdienen.

Eten werkt altijd

Maak een lekker diner voor je vrienden klaar en nodig ze uit! Vraag een vergoeding voor jouw kookkunsten en tel dit bij je sponsorbedragen op.

”Organiseer een grote BBQ. En dit hoeft natuurlijk niet alleen een etentje te zijn. Organiseer er bijvoorbeeld een opbodverkoping of bingoavond omheen.” – Wilma Ringelberg

”Voor als je als ik van bakken houdt: het organiseren van een high tea, kost wat meer tijd, maar is wel leuk en je haalt snel veel geld bij elkaar. Denk ook aan een taartenbakwedstrijd of het los verkopen van taarten. Zet een berichtje in de kerkbode en maak taarten die snel klaar zijn of waar jij goed in bent.” – Joanne Hertgers

Organiseer een mini-sportevenement

Neem contact op met een sportschool in de buurt en vraag of je de spinningfietsen mag “verhuren” voor het goede doel. Je kunt ook een gymzaal huren en een volleybal- of voetbaltoernooi organiseren. Laat mensen zich aanmelden in teams van ongeveer zes personen. Er zijn altijd wel mensen die in zijn voor een avondje competitief, maar gezellig sporten.

”Vergeet bij avonden zoals deze niet te vragen of je de zaalhuur niet hoeft te betalen. Je kunt bij zo’n avond ook om sponsorgeld vragen en tijdens de avond reclame maken voor de bedrijven die je gesponsord hebben.” – Joanne Hertgers

(Social) media

Gebruik je social media actief. Nodig je Instagramvolgers uit je te sponsoren en plaats berichten op LinkedIn en je WhatsApp-status. Gebruik social media ook om je vrienden op de hoogte te houden van je voorbereidingen. Op de website vind je ook mooie PR-materialen. Wissel dit af informatie over het sponsordoel, zodat mensen ook zien hoe belangrijk het is dat wij fondsen gaan werven voor deze mensen.

Betrek de regionale pers in je prestatie. Regionale media vinden het altijd interessant om mensen die deze uitdagingen aangaan, te volgen. Vraag of zij in het bewuste artikel ook een oproep tot sponsoring willen doen.

Kerk

Ben je aangesloten bij een kerkelijke gemeente? Vraag of de wekelijkse collecte in het teken mag staan van jouw prestatie. Je kunt ook een oproep plaatsen in de kerkbode of een zangavond organiseren.

Markten

”Organiseer een opbod verkoop of ga eens op markten of op een fair staan. Een bingoavond organiseren is ook heel leuk en werkt goed!” – Wilma Ringelberg

Verkoop op de markt waar je gaat staan tweedehandsspullen of zelfgemaakte dingen. Maak bijvoorbeeld een afspraak met een kringloopwinkel in de buurt of organiseer zelf een rommelmarkt of schuurverkoop.

Overige tips

”Als je alleen mee wilt doen, probeer dan aan te sluiten bij een bestaand team. Als team werk je samen naar het evenement toe. Als de een ruim het bedrag ophaalt en een ander uit het team wat minder, kom je samen toch aan het gewenste bedrag.” – Elly Burghout

De ervaring leer dat deelnemers het sponsorgeld bijna altijd vrij snel ophalen. Heb je zelf nog tips waarvan je vindt dat deze hierbij moeten komen te staan? Mail ze dan naar: info@sportforothers.com.

Sluit je aan bij een team

”Als je alleen mee wilt doen, probeer dan aan te sluiten bij een bestaand team. Als team werk je samen naar het evenement toe. Als de een ruim het bedrag ophaalt en een ander uit het team wat minder, kom je samen toch aan het gewenste bedrag.” – Elly Burghout