Veelgestelde vragen

Algemeen

Sport for Others is een evenement van stichting Woord en Daad, waarbij deelnemers een sportieve uitdaging aangaan om sponsorgeld op te halen voor kinderen die wereldwijd gevangen zitten in slavernij.

In 2024 gaan deelnemers de uitdaging aan in (de omgeving van) Stavelot in de Belgische Ardennen. Bekijk hier voor welke uitdagingen je kunt kiezen.

De startlocatie is Jeunesse de Masta
Rivage 17
4970 Stavelot, Belgi√ę

Ja, bij alle rustposten zijn toiletfaciliteiten aanwezig, alsook op de start- en finishlocatie.

We streven ernaar de GPX-bestanden een maand van tevoren beschikbaar te stellen. Omdat routes tijdens het vergunningsproces nog kunnen wijzigen, kunnen we ze op dit moment nog niet delen.

Als je zelf geen GPS-systeem (zoals bijv. een Garmin eTrex) hebt, kun je deze misschien lenen van iemand uit je netwerk.

Verder kun je ook je telefoon gebruiken als navigatie (met bijvoorbeeld de app Komoot of GPX viewer). Dit kost wel veel batterij-vermogen, en je hebt ook een telefoonhouder voor op je fiets nodig.

GPS-systemen kun je ook huren. Google eens op ‘Garmin eTrex huren’.

Natuurlijk kun je ook aanhaken bij fietsers die dezelfde afstand en snelheid fietsen en wel een GPS-systeem hebben. Afgelopen jaar is dat bij verschillende deelnemers goed bevallen.

Mocht je er niet uit komen, stuur ons dan een mailtje. We denken graag met je mee!

Ja, er is een gemeenschappelijke doucheruimte op de startlocatie.

Ja, die zijn er! De overnachting is niet bij de prijs voor het inschrijven inbegrepen. Hier vind je een aantal tips.

Tof dat je vrijwilliger wilt worden! Op deze pagina kun je je aanmelden als vrijwilliger.

Sport for Others is een evenement van Woord en Daad. Woord en Daad is een ANBI.

Inschrijving

Ga je meedoen als wandelaar, hardloper, mountainbiker of als fietser? Geweldig, klik hier om je aan te melden!

Als je een shirt hebt besteld, ontvang je deze op 27 of 28 september wanneer je je aanmeldt bij de startlocatie.

Om een mooi evenement neer te zetten vragen we inschrijfkosten. Alle informatie daarover vind je hier.

Je kunt je tot twee weken voor het evenement aanmelden. Dan ben je zeker van een startnummer. Wil je zeker zijn van een shirt, dan raden we je aan om je voor 1 juli aan te melden.

De jonge sportievelingen onder de 18 jaar mogen alleen deelnemen onder verantwoordelijkheid van hun ouder/verzorger/volwassen persoon die hen onder hun hoede neemt.

Deelnemers van 12 jaar en ouder melden zich apart aan als deelnemer. Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, hoeven geen eigen sponsorgeld op te halen en hoeven niet apart te worden aangemeld. De begeleider kan bij het aanmelden aangeven of er kinderen onder de 12 jaar meegaan.

Iedere deelnemer registreert zich eerst als deelnemer. Nadat je bent aangemeld, kun je jezelf in je persoonlijke account toevoegen aan een team of een nieuw team aanmaken.

Jammer dat je de uitdaging niet aan gaat. Je hebt hier vast een goede reden voor. Alleen is het niet mogelijk om je inschrijvingsgeld terug te krijgen. Bekijk hier de algemene voorwaarden lid 6.

Sponsoring

Klik hier als je het logo wilt downloaden. Ander promotiemateriaal vind je hier.

Als je via de website een donatie doet, krijg je hiervan automatisch een factuur in je mailbox. Werkt dat niet, stuur dan een mailtje naar info@sportforothers.com.

Het sponsorgeld is dit jaar bestemd voor Woord en Daad-projecten die strijden tegen kindslavernij. Woord en Daad werkt wereldwijd samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven. In een christelijk opvanghuis bieden we onderdak, onderwijs en de nodige begeleiding. Waar mogelijk werken we toe naar familiehereniging en terugkeer in de maatschappij. Hier lees je meer over het sponsordoel.

Geen antwoord op je vraag gekregen?

Neem gerust contact op met het Sport for Others team!