Volg onze liveblog!

Lees hier de liveblog over Sport for Others. De 6de editie van Sport for Others vindt dit jaar plaats in de Belgische Ardennen. Volg de ruim 350 deelnemers in Stavelot die de sportieve uitdaging aangaan voor kinderen die gevangen zitten in slavernij. Lees je mee?

Liveblog is gesloten

Zaterdag 28 september

21:30

Alles is opgeruimd en het is tijd om uit te rusten én na te genieten! Dat kan met onze prachtige aftermovie. Bekijk de aftermovie hier.

17.39

Het zit erop! Een fantastisch evenement in een uitdagende omgeving en dito weersomstandigheden. Gelukkig zonder vervelende tegenslagen, maar wel met indrukwekkende prestaties, veel enthousiasme en een geweldige opbrengst. Ongeveer 335.000 euro is er bijeen gefietst, gelopen, gebuffeld en gerend. We kunnen voldaan naar huis, met zware benen en een hoofd vol indrukken.

 

17.02

De finalisten krijgen een enthousiast onthaal voor hun geweldige prestatie. Naast een warm applaus een medaille die dubbel en dwars verdiend is! En de zon schijnt weer…

14.52

De laatste loodjes komen in zicht. Ook voor de vrijwilligers die non-stop de sportievelingen van koek en zopie voorzien. In Stavelot staat de afdronk klaar.

     

14.04

Zon en regen wisselen elkaar in snel tempo af. Met de eindstreep in zicht gaan de kilometervreters opgewekt door.

13.26

Een korte break terwijl de regen met bakken naar beneden komt. Zodra de maag gevuld is, de blaas geleegd en de lucht opgeklaard, gaan de deelnemers weer monter op weg.

12.42

De modder speelt wandelaars en trailrenners parten. Gelukkig laat de zon zich geregeld zien en de temperatuur is goed. De catering krijgt een dankbaar onthaal.

11.53

De trailrunners zijn op weg, op een uitdagend en soms glibberig parcours.

11.11

De pleisterploeg is ook al aan het werk. Intussen buffelen de wielrenners en mtb’ers door.

11.03

De eerste mountainbikers passeren post bij Roanny. Af en toe regent het, maar het lijkt goed te doen. De sfeer is uitstekend: een groep wandelaars ruilt stroopwafels voor een warme kop koffie.

09.25

Sport for Others komt op stoom! De fietsers voor de 150 kilometer zijn al anderhalf uur onderweg, ze hebben ruim 3000 hoogtemeters voor de kiezen. Honderd wandelaars zijn al een uurtje onderweg om het prachtige parcours van 23 kilometer af te leggen. Zojuist vertrekt het peloton racefieters (100 kilometer) samen met de mountainbikers (60 kilometer). De mountainbike is nieuw in Sport for Others. Foto: wandelaars arriveren in Stavelot.

08.55

De eerste wandelaars bereiken de in alle vroegte uitgezette posten. En… de zon breekt door!

7.30

Wandelaars die 35 km gaan lopen zijn ook begonnen.


6.30

Sporters die 41 km gaan wandelen, zijn van start! Succes!


5.50

De startboog wordt klaargezet! We zijn bijna klaar voor de start van de eerste groep.

5.30

Goedemorgen! Er wordt hard gewerkt aan het inpakken van alle broodjes voor de lunch.

Vrijdag 27 september

21.30

De zaal loopt leeg. Op tijd naar bed, want morgen wordt het serieus… Tot morgenochtend!

21.15

De deelnemers kijken naar een video over een jongen uit Ethiopië, die te maken had met kinderarbeid. Bekijk de video hier.

20.15

Sport for Others is geopend. Rina Molenaar vraagt om zegen en bewaring. Daarna doet Jacob-Jan Vreugdenhil de peptalk, met extra aandacht voor de deelnemers van Tearfund België.

18.30

De eerste deelnemers druppelen binnen voor de opening. Buiten miezert het, binnen is het al gezellig.

11.41

Studenten van het Hoornbeeck College zijn vanmorgen vroeg gestart met een warming-up! Deze ruim 30 vrijwilligers trotseerden het koude water in het beekje. Daarna werden ze door het kernteam van Sport for Others gebriefd over hun taken.