Het kan weer: meld je aan voor Sport for Others 2024!

We kijken uit naar Deo volente zaterdag 28 september 2024: dan organiseren we de zesde editie van het sportieve evenement Sport for Others! Je kunt je vanaf nu aanmelden voor dit uitdagende én gezellige event.

Datum en locatie

Het weekend van 28 september dus, dan ontmoeten we je graag in het Belgische Stavelot! Een prachtige omgeving, midden in de Belgische Ardennen. De perfecte plek voor de sportieve uitdaging die op je staat te wachten.

Op vrijdagavond ben je al welkom voor een maaltijd en eerste kennismaking. Zaterdag ga je de echte uitdaging aan. Voor de deelnemers en vrijwilligers die een weekend blijven, bieden we op zondag een kerkdienst, lunch en sing-in aan. Hier vind je meer praktische informatie.

De uitdagingen

Sport for Others zou Sport for Others niet zijn, als we geen flinke uitdagingen voor deelnemers in petto hebben. Wandelaars en trailrunners kunnen kiezen uit een afstand van 23, 35 of 41 km. Stuk voor stuk routes met de nodige hoogtemeters en prachtige vergezichten. Halverwege de routes kom je langs de iconische watervallen van Coo.

Fietsers kiezen voor een route van 100 of 150 km, je fiets een groot deel van de bekende wielerklassier Luik-Bastenaken-Luik! Onderschat deze routes niet, want de heuvels van Luik-Bastenaken-Luik in de Ardennen zijn berucht, beroemd en gevreesd.

Nieuw dit jaar: mountainbiken! De Belgische Ardennen zijn een walhalla voor de mountainbiker, met veel afwisseling tussen single tracks, bospaden en verharde weg.  Sport for Others biedt een uitdagende route aan van 60 kilometer. De route is een combinatie van drie bestaande MTB-routes rond Stavelot en de watervallen van Coo.

Ben jij er dit jaar (weer) bij?

Supertof als je dit jaar (weer) meedoet aan Sport for Others! Niet alleen om een leuk en uitdagend event met elkaar te beleven, maar vooral om een mooi bedrag op te halen voor het sponsordoel van dit jaar. Wereldwijd zitten miljoenen kinderen gevangen in slavernij. Een combinatie van armoede, familieproblemen en ontoereikende wetgeving maakt dat veel kinderen in een situatie van uitbuiting terechtkomen. Woord en Daad werkt wereldwijd samen met lokale partners aan de bevrijding van kindslaven.

Sport for Others-deelnemers halen elk € 750 op voor het sponsordoel. Met dit bedrag draag je heel concreet bij aan het bestrijden van moderne slavernij.

Dit kunnen we realiseren met de donaties:

  • € 10 Informatiemateriaal over de gevaren en gevolgen van kinderuitbuiting
  • € 25 Juridische steun voor een slachtoffer van kinderuitbuiting
  • € 75 Een gezin weerbaar maken tegen uitbuiting
  • € 250 Opvang, eten en kleding voor een kind na een situatie van uitbuiting